Praktisk info
Informasjon
Folkehøgskolen 69 Grader Nord ligger en times kjøretur sør for Tromsø. Plassen heter Mortenhals og området kalles Malangen. Vi er plassert på kysten av Troms fylke hvor nærmeste naboer er fjord, fjell, elv og skog. Vi har kun 53 elevplasser og er derfor en av norges minste folkehøgskoler. Det er vi stolte av og ser at fordelen med å være en liten skole er at elevene får enda større utbytte.
Vi starter det nye skoleåret 19. august 2024. Vårsemesteret starter 7. januar 2025
Da er det innreise til skolen. Vi setter opp transport som heter elevene på Tromsø Lufthavn. Bussene kjører fra flyplassen kl. 17:00, så vær tidlig ute. Vi anbefaler dere å bestille billettene tidlig også siden dette er en dato hvor mange studenter har innreise til Tromsø generelt.
Skolen består av ett hovedbygg med hus liggende rundt – Sjåen, Stallen, hundegården, samt internatene Vassbruna og Spildra. På oversiden av skolen, opp den berømte internat-bakken ligger internatene – Stabben, Mårtind, Skolten 1, Skolten 2 og Slettind. Her bor elevene og noen ansatte i lærerboliger. Alle internatene våre er oppkalt etter fjell som ligger rundt i området og har hytte-preg.
Skolen ligger på Mortenhals i Malangen. Ca 1 times kjøretur sør for Tromsø. Du kan reise hit med fly eller bil.
Fly
SAS, Norwegian og Flyr er selskaper som flyr til Tromsø. Vi henter dere med minibuss på flyplassen kl.16:00 – så planlegg tidlig ankomst.
Bil
Sørfra: følg E6 i retning Storsteinnes, så skilting derfra til Meistervik og Mortenhals. Det tar ca 45 min å kjøre fra Storsteinnes og hit. Fra Tromsø kan du kjøre via Kvaløya og tunellen via Vikran.
Skolepenger for skoleåret 23/24 inklusiv alle reiser, valgfag og kost & losji er 125.000,-.
Andre utgifter
1300 ,- Nøkkel-depositum Beløpet refunderes når rommet er godkjent av internatleder og nøkkelen er levert tilbake til oss.
4000 ,- Enerom, ekstra per halvår for de som ønsker. Vi disponerer kun noen få enerom, så vi kan ikke garantere dette. Men vi prøver å legge til rette så godt som mulig.
Mat i 3 frihelger Det er tre frihelger dere disponerer fritt og må stå for mat selv. Vi er behjelpelige, og like ved skolen ligger Matkroken landhandel.
Kosthold
900 ,- pr mnd Glutenallergi
400,- pr mnd Laktoseallergi/intoleranse
0,- Vegetariansk
0,- Pesketariansk
Tilbys ikke Vegansk
Betalingsplan
Du vil motta faktura for høst-halvåret i august og for vårhalvåret i januar. Vi lager en individuell betalingsplan for hver enkelt elev der dere forhåndsvelger hvordan dere ønsker å dele opp betalingene.
Lånekassen
Når du går på folkehøgskole, får du lån og stipend etter de samme reglene som gjelder for høyere utdanning. For skoleåret 21/22 kan du søke tidligst i midten av mai 2021. Siste frist for å søke er:
- 15. november for hele året eller kun høstsemesteret
- 15. mars for vårsemesteret 2022
lanekassen.no
Nordisk Højskolestipendium
For elever fra Danmark, Færøyene og Grønland. Stipendiet består af et tilskud på 700 kr. per uge til reduktion af elevernes udgifter til folkehøjskoleopholdet. Da midlerne er begrænsede, kan man højst modtage stipendium til 32 uger, uanset om der er tale om flere ophold på forskellige folkehøjskoler.
Du kan søge til ét semester pr. ansøgning. Det vil sige, at skal du på helårskursus skal du sende to ansøgninger, én for efterårsdelen og én for forårsdelen.
hojskolerne.dk
Utstyr og klær er noe mange lurer på. Vi har tur- og aktivitets-utstyr, men hver elev må ha sitt egen personlige utstyr og klær. Hver helårslinje og halvårslinje har egen utstyrsliste som er spesielt tilpasset og oppdatert. De finner du under hver linje – Ski & Seil, Hundekjøring og Friluftsliv, Hundelinja, Friluftsliv Nordkalotten, Høsteventyr og Vintereventyr.
Vi anbefaler alle elever å ha reiseforsikring. Den må de dekke selv. Vi har ulykkesforsikring som dekker elevene i arrangement av skolen.