Teamet

Ole Andreas Jenssen

Linjelærer Ski & Seil
ole@69nord.no | 952 33 064

Hei! Jeg er veldig glad i å være ute og brenner for turer både på havet i seilbåt og på fjellet året rundt, uansett vær. Til nå har mitt liv i friluft gitt meg lang og bred erfaring fra turseiling, både langs Norges kyst og de store verdenshav. Med fjellstøvler, klatreutstyr og alpinski har jeg vært til fjells både i inn- og utland. Min utdannelse har jeg blant annet innen friluftsliv, snøskred, alpin skikjøring, klatring og geologi.

Mitt mål er å legge til rette for at du som elev får muligheten til å oppleve den samme turgleden og mestringsfølelsen i friluftsliv som jeg selv kjenner på. Som elev i min klasse vil du blant annet lære og erfare i klassefelleskapet, få tilpassede utfordringer og arbeidsoppgaver ut fra ditt eget ståsted. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på. 

Mats Jørgen Nordmo

Lærer Friluftsliv Nordkalotten mats@69nord.no | 97176737

Fra hjerte av Troms kommer Mats Jørgen susende inn som vikar for fjellets mann, Bjørn Tore. Mats Jørgen har satt sine spor i hver en dal i indre troms gjennom oppveksten, enten i form av jakt og fiske eller jakten på det flotteste kaffebålet. Med å ha gått Lindesnes – Nordkapp og Spitsbergen på langs har Mats Jørgen godt med erfaring. Humoren er så som så, men Mats Jørgen håper at han kan fylle inn skoene til Bjørn Tore.
 
Mats Jørgen har en bachelor i arktisk friluftsliv og natuguiding, i tillegg til flere års erfaring som guide. Formidling av gode verdier og holdninger til jakt og friluftsliv er hjertesakene til Mats Jørgen, i tillegg til svartkjelen og kaffebålet. 

Stig-Martin Arctander

Lærer Hundelinja stigmartin@69nord.no | 413 32 850

Hei, mitt navn er Stig-Martin. Friluftsliv med hund har vært min store interesse i nesten 30 år. Jeg har kjørt hund over og rundt på Finnmarksvidda. Både med storspann og med mitt lille firspann foran pulken. Sommerstid blir det korte og lange kløvturer med to til fire hunder. Roen som tar tak i meg på lange turer, er alltid målet.

 

Whitney, som du kan se på bildet, ble en game changer for meg. Den gamle ledertispa lærte meg respekt for hunders evner og tok meg med inn i magien som oppstår når hund og menneske samarbeider. 20 år senere lærer jeg fortsatt av hundene og er takknemlig for møte med gamla. Magien som oppstår i møte med hundene ønsker jeg å dele med deg som elev.

Som lærer har jeg jobbet ved Alta vgs i nesten 17 år. Min formelle kompetanse er i fagene engelsk, historie, religion og samfunnskunnskap.

Anniken Kolden

Kontorleder/Inspektør
kontakt@69nord.no | 917 70 798

Jeg er nok den første du møter i kontakt med skolens telefon og e-post. Jeg styrer i administrasjonen og prøver å legge tilrette best mulig for elever, ansatte og skolen forøvrig. Men selv om jeg jobber på kontoret, og ser ganske så seriøst ut, må du ikke la deg lure. For i hjertet mitt banker en skipper. Jeg elsker å være på havet! Når vinden suser og bølgene bruser står jeg støpt bak roret med et stort glis og kaffe i koppen. 

Om jeg ikke får delt slike opplevelser med elevene, deler jeg gjerne røverhistorier om alt fra pirater i Karibien, det nord-norske hval-eventyret, kyst-kvinnenes sjebne til god gammeldags polarhistorie. 

Og er det noe du lurer på, eller vil bare slå av en prat – kom gjerne innom kontoret mitt.

Bjørn Tore Nøkleby

Linjelærer Friluftsliv Nordkalotten
-Permisjon frem til januar 2025-

Fjellfanten Bjørn Tore har jobbet over 20 år som friluftslivlærer, med naturen som sitt klasserom. Han har stor erfaring med lange turer på Nordkalotten og Svalbard. Han har stor interesse for villmarkslivet, polarhunder, fiske, jakt og fangst.

Bjørn Tore har utdannelse innenfor naturforvaltning, friluftsliv og pedagogikk. Som veileder er han opptatt av å tilby sterke naturopplevelser, vekst og mestring hos den enkelte, og for grupper på tur. I tillegg er han en humørfylt mann, og har humor, masse humor!

Linda Mari Hansen

Kjøkken- og internatleder
kjokken@69nord.no | 976 94 227

Linda er skolens kokk, kjøkkensjef og kunster på kjøkkenet. Hun lager god og næringsfull mat som gir energirike og glade elever. Linda tilrettelegger for elever som ønsker å spise vegetar-eller pesketarkost og selvfølgelig allergier. 

Linda er ei dame med bein i nesa, glad i å være ute og som gjerne blir med på fellesturer og disker opp ekte turmat.