Ansatte

Teamet på
69 Grader Nord

Bjørn Tore Nøkleby

Linjelærer Friluftsliv Nordkalotten
bjorntore@69nord.no | 992 78 66

Fjellfanten Bjørn Tore har jobbet over 20 år som friluftslivlærer, med naturen som sitt klasserom. Han har stor erfaring med lange turer på Nordkalotten og Svalbard. Han har stor interesse for villmarkslivet, polarhunder, fiske, jakt og fangst.

Bjørn Tore har utdannelse innenfor naturforvaltning, friluftsliv og pedagogikk. Som veileder er han opptatt av å tilby sterke naturopplevelser, vekst og mestring hos den enkelte, og for grupper på tur. I tillegg er han en humørfylt mann, og har humor, masse humor!

Ole Andreas Jenssen

Linjelærer Ski & Seil
ole@69nord.no | 952 33 064

Hei! Jeg er veldig glad i å være ute og brenner for turer både på havet i seilbåt og på fjellet året rundt, uansett vær. Til nå har mitt liv i friluft gitt meg lang og bred erfaring fra turseiling, både langs Norges kyst og de store verdenshav. Med fjellstøvler, klatreutstyr og alpinski har jeg vært til fjells både i inn- og utland. Min utdannelse har jeg blant annet innen friluftsliv, snøskred, alpin skikjøring, klatring og geologi.

Mitt mål er å legge til rette for at du som elev får muligheten til å oppleve den samme turgleden og mestringsfølelsen i friluftsliv som jeg selv kjenner på. Som elev i min klasse vil du blant annet lære og erfare i klassefelleskapet, få tilpassede utfordringer og arbeidsoppgaver ut fra ditt eget ståsted. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på. 

Astrid Elberg Thomsen

Linjelærer Hundekjøring & Friluftsliv
hund@69nord.no | 465 34 256

Astrid er vår dyktige linjelærer på hundekjøring. Hun er utdannet lærer og har fagfelt innen friluftsliv, biologi og idrett. Hun har jobbet i flere år med aktivite- og friluftsopplevelser for barn og unge og som hundekjørerguide på Kvaløya.  

På et sjarmerende småbruk i nærheten av folkehøgskolen bor Astrid sammen med samboeren sin Quentin, deres 25 Alaska huskyer og lever livstilen som hundekjører fullt ut. Hundene er toppidrett utøvere og er med på mange turer med folkehøgskoleelevene og trenes i tillegg for konkurranser og turistkjøring. Astrid er en dedikert og engasjert lærer som elsker å være sammen med elever på tur for å oppleve magi og mestring i samspillet mellom natur, hund og menneske.

Are Mellem

Rektor
rektor@69nord.no | 916 11 795

Jeg liker å utfordre meg selv og andre til å mestre ting som vi ikke er veldig gode på. At vi tør å gå lengre inn i ei grotte, øve på kameratredning i kajakk, gå på en litt brattere fjelltopp, snakke med ukjente, eller hjelpe til med noe som vi egentlig ikke kan. Jeg jobber for at lærere og elever blir den beste versjonen av seg selv, at alle kjenner seg inkludert, og at flest mulig snakker godt om skolen – fordi vi fortjener det.

Jeg liker ikke å gjør ting bare fordi det det alltid har vært sånn, og trives veldig godt når vi blir enige om nye idéer som bryter med gamle mønstre. Jeg har lyst til å være synlig og aktivt til stede i undervisninga, og håper på mange muligheter til å formidle det jeg er god på. Være med på tur. Kjøre ski, padle bølger, ta bilder, tenne bål. Tenke nytt. Noe av det beste er at vi har dyktige ansatte som liker hverandre. Og at vi har gode boforhold. Bra mat. Naturen rundt Tromsø er bare helt utrolig. Kom og se selv!

Anniken Kolden

Kontorleder/Inspektør
kontakt@69nord.no | 975 72 859

Jeg er nok den første du møter i kontakt med skolens telefon og e-post. Jeg styrer i administrasjonen og prøver å legge tilrette best mulig for elever, ansatte og skolen forøvrig. 

Men selv om jeg jobber på kontoret, og ser ganske så seriøst ut, må du ikke la deg lure. For i hjertet mitt banker en skipper. Jeg elsker å være på havet! Når vinden suser og bølgene bruser står jeg støpt bak roret med et stort glis og kaffe i koppen. 

Om jeg ikke får delt slike opplevelser med elevene, deler jeg gjerne røverhistorier om alt fra pirater i Karibien, det nord-norske hval-eventyret, kyst-kvinnenes sjebne til god gammeldags polarhistorie. 

Og er det noe du lurer på, eller vil bare slå av en prat – kom gjerne innom kontoret mitt.

Ingeborg E. Rognmo

Internatleder
internatleder@69nord.no | 988 99 176

Jeg er skolen utskremte rogalending, som rømte helt til Svalbard før jeg fant min plass her på Folkehøgskolen 69°Nord. Å oppleve år etter år med glade elever som smiler og ler er min store motivasjon som internatleder. Å løpe etter ødelagte biljardkøller og reparere oppspiste hundeseler, samt opprevet turutstyr gir meg også glede; for det viser at aktivitet er noe vi ikke mangler her.

Hovedønsket mitt er at alle elevene skal bli sett, jeg sitter gjerne ut på ettermiddagen hvis noen trenger det, og hver fredag har vi bålkos i grillhytta hvor det er åpent for å prate om hva som helst. Jeg er også skolens primære minibuss sjåfør, kjøring er min terapi, og her er det virkelig muligheter for alle typer samtaler! Jeg slenger meg også gjerne med på en tur, med eller uten hund, og deltar på alle fellesturene skolen har. Bli med meg opp på skolefjellet!

Linda Mari Hansen

Kjøkkensjef
kjokken@69nord.no | 976 94 227

Linda er skolens kokk, kjøkkensjef og kunster på kjøkkenet. Hun lager god og næringsfull mat som gir energirike og glade elever. Linda tilrettelegger for elever som ønsker å spise vegetar-eller pesketarkost og selvfølgelig allergier. Linda er ei dame med bein i nesa, glad i å være ute og som gjerne blir med på fellesturer og disker opp ekte turmat. 

Lulla (Jan Erik Bakken)

Vaktmester
979 51 645

Vaktmesteren over alle vaktmestere! Jan Erik Bakken er vaktmesteren til folkehøgskolen 69°Nord, han har ansvaret for mye ut av det praktiske med skolen, og deltar også i ny og ne på enkelte fellesturer til skolen. Han er en viktig ressurs, og kommer med lærerike erfaringer og opplevelser. Han er gjerne med på turer i nærområde hvor han kan komme med lokalhistorier og innblikk

Lulla er skolens alt-mulig mann; han skrur, reparerer, maler, snekrer, kjører minibuss, og lærer elevene rare kortriks og lure tryllekunstner. Han er dessuten en god samtalepartner for dem som ønsker det. Lulla er forhenværende sauebonde og primus motor for skolens opplegg rund sauesanking m.m.

På skolen heter han Lulla, og svarer mest sannsynlig ikke vis du sier Jan Erik