Teamet

Bjørn Tore Nøkleby

Linjelærer Friluftsliv Nordkalotten
bjorntore@69nord.no | 992 78 66

Fjellfanten Bjørn Tore har jobbet over 20 år som friluftslivlærer, med naturen som sitt klasserom. Han har stor erfaring med lange turer på Nordkalotten og Svalbard. Han har stor interesse for villmarkslivet, polarhunder, fiske, jakt og fangst.

Bjørn Tore har utdannelse innenfor naturforvaltning, friluftsliv og pedagogikk. Som veileder er han opptatt av å tilby sterke naturopplevelser, vekst og mestring hos den enkelte, og for grupper på tur. I tillegg er han en humørfylt mann, og har humor, masse humor!

Ole Andreas Jenssen

Linjelærer Ski & Seil
ole@69nord.no | 952 33 064

Hei! Jeg er veldig glad i å være ute og brenner for turer både på havet i seilbåt og på fjellet året rundt, uansett vær. Til nå har mitt liv i friluft gitt meg lang og bred erfaring fra turseiling, både langs Norges kyst og de store verdenshav. Med fjellstøvler, klatreutstyr og alpinski har jeg vært til fjells både i inn- og utland. Min utdannelse har jeg blant annet innen friluftsliv, snøskred, alpin skikjøring, klatring og geologi.

Mitt mål er å legge til rette for at du som elev får muligheten til å oppleve den samme turgleden og mestringsfølelsen i friluftsliv som jeg selv kjenner på. Som elev i min klasse vil du blant annet lære og erfare i klassefelleskapet, få tilpassede utfordringer og arbeidsoppgaver ut fra ditt eget ståsted. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på. 

Astrid Elberg Thomsen

Linjelærer Hundelinja hund@69nord.no | 465 34 256

Astrid er vår dyktige linjelærer på hundekjøring. Hun er utdannet lærer og har fagfelt innen friluftsliv, biologi og idrett. Hun har jobbet i flere år med aktivite- og friluftsopplevelser for barn og unge og som hundekjørerguide på Kvaløya.  

På et sjarmerende småbruk i nærheten av folkehøgskolen bor Astrid sammen med samboeren sin Quentin, deres 25 Alaska huskyer og lever livstilen som hundekjører fullt ut. Hundene er toppidrett utøvere og er med på mange turer med folkehøgskoleelevene og trenes i tillegg for konkurranser og turistkjøring. Astrid er en dedikert og engasjert lærer som elsker å være sammen med elever på tur for å oppleve magi og mestring i samspillet mellom natur, hund og menneske.

Are Mellem

Rektor
rektor@69nord.no | 916 11 795

Jeg liker å utfordre meg selv og andre til å mestre ting som vi ikke er veldig gode på. At vi tør å gå lengre inn i ei grotte, øve på kameratredning i kajakk, gå på en litt brattere fjelltopp, snakke med ukjente, eller hjelpe til med noe som vi egentlig ikke kan. Jeg jobber for at lærere og elever blir den beste versjonen av seg selv, at alle kjenner seg inkludert, og at flest mulig snakker godt om skolen – fordi vi fortjener det.

Jeg liker ikke å gjør ting bare fordi det det alltid har vært sånn, og trives veldig godt når vi blir enige om nye idéer som bryter med gamle mønstre. Jeg har lyst til å være synlig og aktivt til stede i undervisninga, og håper på mange muligheter til å formidle det jeg er god på. Være med på tur. Kjøre ski, padle bølger, ta bilder, tenne bål. Tenke nytt. Noe av det beste er at vi har dyktige ansatte som liker hverandre. Og at vi har gode boforhold. Bra mat. Naturen rundt Tromsø er bare helt utrolig. Kom og se selv!

Anniken Kolden

Kontorleder/Inspektør
kontakt@69nord.no | 975 72 859

Jeg er nok den første du møter i kontakt med skolens telefon og e-post. Jeg styrer i administrasjonen og prøver å legge tilrette best mulig for elever, ansatte og skolen forøvrig. Men selv om jeg jobber på kontoret, og ser ganske så seriøst ut, må du ikke la deg lure. For i hjertet mitt banker en skipper. Jeg elsker å være på havet! Når vinden suser og bølgene bruser står jeg støpt bak roret med et stort glis og kaffe i koppen. 

Om jeg ikke får delt slike opplevelser med elevene, deler jeg gjerne røverhistorier om alt fra pirater i Karibien, det nord-norske hval-eventyret, kyst-kvinnenes sjebne til god gammeldags polarhistorie. 

Og er det noe du lurer på, eller vil bare slå av en prat – kom gjerne innom kontoret mitt.

Linda Mari Hansen

Kjøkkensjef
kjokken@69nord.no | 976 94 227

Linda er skolens kokk, kjøkkensjef og kunster på kjøkkenet. Hun lager god og næringsfull mat som gir energirike og glade elever. Linda tilrettelegger for elever som ønsker å spise vegetar-eller pesketarkost og selvfølgelig allergier. 

Linda er ei dame med bein i nesa, glad i å være ute og som gjerne blir med på fellesturer og disker opp ekte turmat.