Drømmer du om å ha hund?

Hundelinja – Din egen hund
Du får tildelt en av våre alaskan huskier og tilbringe et år med læring i hundehold, hundehelse, ernæring, mental trening, aktivitet og  turer.

Malangen

Oppstart 21. august 2023

Troms, Finnmark

125 000 NOK

Hytteinternat, hytter og telt

Dette kan du oppleve

Hundelinja – Din egen hund, har hovedfokus på relasjonen mellom hund og menneske. Sammen med elevhunden din og klassen får du praktisk erfaring i hva det innebærer å ta ansvar for egen hund og oppleve livet med hund både i hverdagen og på turer.

Hundelinja består av en klasse hvor hver elev får tildelt sin egen alaskan husky, og sammen drifter vi hundegården vår. Alaskan huskier er polarhunder som trives best ute, så de bor i hvert sitt hundehus i kennelen vår. Hundegårdsvakter blir fordel mellom alle elevene og består av foring, plukke bæsj, bytte halm i husene, se til at de er friske og raske, og andre praktiske oppgaver. I løpet av skolehverdagen blir det mye tur og aktivitet, samt teori og besøk for å høyne kunnskapsnivået.

Vi er noe i klasserommet (som er tilpasser for å ha med hund), noe på dagtur, noen langturer og på utflukter hvor vu besøker andre bruks/-tjenestehunder. Også klart er det mye kos og glede!

 • Du får tildelt din egen alaskan husky.
 • Du får opplæring og ansvar for å ta vare hunden din gjennom hele året.
 • Du får kunnskap om hundehold, dagstell, adferd, helse, ernæring, utstyr og trening.
 • Du får tilbringe masse tid sammen med hunden din, noe som er godt for både kropp og sjel.
 • Du får, sammen med klassen, være med å drifte skolens kennel med 15 hunder.
 • Du får være med å arrangere Finnmarksløpet i Alta som frivillig.
 • Du får være med å arrangere lokalløpet Troms Quest.
 • Du får være med til Polar Park i Bardu å møte ulver. 
 • Du får være med å oppleve hundekjørerlivet hos Bardu Husky Lodge
 • Du får opplæring og kunnskap i å beherske friluftslivturer med hund.
 • Toppturer med hund i Troms, dagsturer 
 • Turer i skog og mark med kløv, dagsturer  
 • Solodøgn med elevhund.
 • Du får oppleve langtur “fra hytte til hytte” med fjellski, pulk og hund i Troms.
 • Prosjekt-hundetur: solo eller duotur ut ifra egne ønsker – test grenser og bli bedre kjent med hunden din på tur
 • Linjetur med storsekk og kløv (hytte/telt), 3-5 dager 
 • Snørekjøring på fjellski med elevhund og pulk.
 • Bålfyring og generelt friluftsliv
 • Du får kunnskap om bruk av magebelte, sele og tilhørende utstyr
 • Du får være med på hundetrening med kickbike på barmark og snø
 • Sledekjøring og snørekjøring, dagsturer 
 

Skolen samarbeider med Dyrefag.no og tilbyder elevene ulike utdanninger i dyrefag. Elever kan etter endt utdanning bryste seg med titlene Hundeinstuktør og Dyrefagarbeider, og kurset forbereder elevene til senere å kunne ta fagbrev i dyrefag.

Om Dyrefag.no 

Dyrefag.no er et samarbeid mellom Dyreatferdssenteret og Fjellanger Hundesenter. Vi har lang erfaring innen utdanning og ønsker å videreutvikle konseptet for å tilby mer kunnskap til de som jobber med dyr. Målet vores er å styrke dyrevelferden ved å tilby gode utdanningsmuligheter og veiledning for de som ønsker fagbrev i dyrefaget. Dyrefag AS planlegger å utvide utdanningstilbudet og fokusere på områder som søksarbeid, problematferd og dyreklinikkassistent.

 

 

 

 

Du vil blant annet møte

Gry Eskeland
Gry er utdannet veterinær fra Skottland, og atferdskonsulent fra Universitetet i Southampton. Mastergrad, fra sistnevnte, med fokus på belønningsbasert trening. Hun jobber i dag som veterinær ved Evidensia Moss dyreklinkk, i tillegg til Dyreatferdssenteret (hvor hun var daglig leder fra starten av og ut året 2021). Gry er Fear free sertifisert og har siden 1995 hatt individuelle treningstimer, veiledning og atferdstimer, i tillegg til kurs.
 
 
Anna B. Compton
Anna er utdannet etolog og atferdskonsulent fra NMBU, Ås, og har i tillegg batchelor i  pedagogikk.  Mastergrad i etologi og utdannelse innen dyreassistert terapi fra NMBU. Hun jobber i dag som lærer ved Natur vgs, i tillegg til Dyreatferdssenteret som daglig leder. Har vært hundefører og treningsveileder i NRH, og har nå startet en interesse innenfor trekkhundsarbeid.
 
 
Rune Fjellanger
Rune er utdannet biolog fra UIB, med en master i sansefysiologi, med luktesans på hunden som spesialfag. Han har hatt spesiell interesse for utvikling av treningsmetoder for utvikling av søkshunder, noe som har resultert i mere enn 50 godkjente tjenestehunder av ulike kategorier. 
 

Elevhundene

Simba

Simba er en søt vims, men veldig glad kos. Han er en ung hund som elsker å løpe i hundegården og har masse energi. Simba er en hund som kommer godt overens med alle. 

Shaggy

Shaggy er den største koseren i flokken vår. HAn går gjerne fra person til person for å få mest mulig kos og oppmerksomhet. Han skiller seg også litt ut fra de andre hundene med sin tykke, lange pels. Han er et arbeidsjern og blir fort varm på trening, så snurring i snøen er noe av det beste han vet. 

Måna

Måna er en nydelig og god hund som man alltid kan regne med. Hun er svært trygg med mennesker og er mer opptatt av kos, nærhet med mennesker, enn hierkiet i flokken.

Mishka

Mishka er en god lederhund som gjerne sier ifra til de andre hundene om de vimser på tur. Hun er litt sjenert i starten, men blir fort komfortabel. Hun er veldig godhjerta og bryr seg om sine. Hun er både rolig og energirik. 

Kavring

Kavring er en sterk hund med mye lyd. Han elsker å løpe i hundegården sammen med de andre hundene og blir veldig glad for kos. 

Sula

Sula er hundegårdens operasanger. Hun blir kjempegira før vi skal ut på tur og da synger hun. Sula kan være litt vanskelig å komme inn på, men med god og mye tid sammen knytter hun sterke bånd. Hun er veldig trofast og søt.

Luna

Luna er vår lille dramaqueen. Hun knytter seg veldig til eleven sin og blir svært trofst. Hun lærer fort triks og kommiuniserer godt med eleven sin. En super hund for å knytte nære bånd. 

Roma

Roma er en litt sjenert hund som bruker mye tid på å bli kjent. Hun trenger mye motivasjon og positiv ttilsnakk når hun blir usikker. Hun elsker å være på tur og tilbringe tid med eleven sin. Når bånd er bygget opp er hun veldig trofast til eleven sin.

Alfa

Alfa er sprettballen vår. Hun er lita,  men du må ikke la deg lure av størrelsen hennes for hun er sterk og trekker godt. Hun er alltid glad og full av energi. 

Trofast

Trofast er hundegården veteran. Han er alltid i godt humør og har mye driv og kraft i seg. Han kommer godt overens med alle. 

Melis

Melins er fotomodellen vår. Hun er veldig pen og oppfører seg litt som en dronning. Hun er en god lederhund med tydelig språk og holdning. 

Informasjon

Passer hundelinja for meg?

Denne linja passer for deg som har interesse for hund og som liker å være ute. Så du trenger ingen forkunnskaper. Vi gir deg det du trenger.

Krav som stilles til deg
-at du har omsorg for hunder og dyr
-at du tar ansvar for trening og stell av elevhunden din (opplæring gis)
-at du liker fysisk arbeid og aktivitet

"Hytte til hytte" med hund og pulk

HOVEDTUR / TROMS

Hovedturen på Hundelinja er en ukestur med pulk og hund hvor vi skal gå på fjellski fra “hytte til hytte” i Troms. Denne turen er et høydepunkt i skoleåret der vi bruker alt vi har lært og sammen planlegger og gjennomfører en langtur for både to-og firbeinte. 

Vi pakker pulkene med utstyr, klær og mat, og får friske etapper mellom DNT-hyttene. Dette er en tur som både er litt utfordrende, samtidig som vi får god komfor med hytte-overnatting.

 

Finnmarksløpet 2024

PROSJEKTUKER / ALTA

Selveste Finnmarksløpet går av stabelen i Alta i mars 2024 og vi skal være med! Vi deltar som frivillige og skal hjelpe til under løpet. Du vil garantert kjenne på både spenning, høyt tempo og den enorme energien som ligger i lufta. 

Inn mot starten av mars starter prosjektukene. Her drar vi til Alta og jobber som frivillige på europas lengste hundeløp, Finnmarksløpet! Her får dere oppleve et stort løp på nært hold, og håndtere hundespann inn og ut av sjekkpunkt. Før løpstart jobber dere i sentrum på registrering, her blir dere å møte på alle hundekjørerne som deltar. Senere blir dere med å bygge et sjekkpunkt som spannene skal innom.

Dette er to uker hvor dere får virkelig oppleve hundekjøring som konkurransespor

Klar for å søke deg inn på et spennende år?

Klar for et år på Hundelinja?