Linjene våre

Folkehøgskolen 69 Grader Nord

Oversikt over linjetilbudet vårt

Alle linjene våre er preget av friluftsliv og aktiviteter ute i den nordnorske naturen - høst, vinter og vår.

Hundelinja har hovedfokus på relasjonen mellom hund og menneske. Sammen med elevhunden din og klassen får du praktisk erfaring i hva det innebærer å ta ansvar for egen hund og oppleve livet med hund både i hverdagen og på turer.  

Ski og Seil er et populært konsept i nord! Vi pakker seilbåten vår Klara med ski, mat og utstyr og seiler langs kysten på jakt etter majestetiske toppturer. Det er helt unik måte å oppdage Nord-Norge på og du kan forvente vill, rå natur, puddrsnø og masse skiturer!

Drømmer du om nord? Nye eventyr? Vil du oppleve noen av de råeste villmarks-områdene Norge har å by på? Vil du leve som Lars Monsen?

Hos oss kan du gå på halvårskurs. Som halvårselev velger du i søknadsprosessen hvilken av våre tre hovedlinjer du ønsker å følge, samtidig får du være med de andre klassene på turer og aktiviteter. Halvårskurs har fordelen av ekstra bredde og muligheter.

Andreårselev er året for deg som allerede har vært elev, hos oss eller ved en annen folkehøgskole, og som ønsker å bygge på med mer erfaring, kunnskap og fantastiske turopplevelser og blir elev-stipendiat. Vi tar inn stipper for friluftsliv, hundekjøring/hundelinja, ski og seil og medie.

Klar for å søke deg inn på ett spennende år?