Utstyrslister

Mange lurer på hva de trenger av utstyr for de ulike linjene. Her har vi derfor delt listene. Husk at de er veiledende og at mye bra utstyr / klær kan lånes, leies, før kjøpes. Ved hver skoleoppstart går vi gjennom utstyr og setter av egne handledager der elevene får bruke våre rabatter på sportsbutikker vi samarbeider med.  

Ski & Seil

Folkehøgskolen 69 Grader Nord ligger en times kjøretur sør for Tromsø. Plassen heter det Mortenhals og området kalles Malangen. Vi er plassert på kysten av Troms fylke hvor nærmeste naboer er fjord, fjell, elv og skog. Vi har kun 53 elevplasser og er derfor en av Norges minste folkehøgskoler. Det er vi stolte av og ser at fordelen med å være en liten skole er at elevene får enda større utbytte.

Utstyrsliste - Ski og Seil

Hundekjøring & Friluftsliv

Skolen består av ett hovedbygg med hus liggende rundt – Sjåen, Stallen, Hundegården, samt internatene Vassbruna og Spildra. På oversiden av skolen, opp den berømte internat bakken ligger internatene – Stabben, Mårtind, Skolten 1, Skolten 2 og Slettind. Her bor elevene og noen ansatte i lærerboliger. Alle internatene våre er oppkalt etter fjell som ligger rundt i området. 

Nordkalotten Friluftsliv

Vi starter det nye skoleåret 22. august 2022. Da er det innreise til skolen. Vi setter opp transport som heter elevene på Tromsø Lufthavn. Bussene kjører fra flyplassen kl. 15:30, så vær tidlig ute. Vi anbefaler dere å bestille billettene tidlig også siden dette er en dato hvor mange studenter har innreise til Tromsø generelt.