PUDDER & SJØSPRØYT

Ski & Seil

Ski og Seil er et populært konsept i nord! Vi pakker seilbåten vår Klara med ski, mat og utstyr og seiler langs kysten på jakt etter majestetiske toppturer. Det er en helt unik måte å oppdage Nord-Norge på og du kan forvente rå natur, puddersnø og masse skiturer!

SØK PÅ LINJAUTSTYRSLISTE

location icon
Malangen

 

 

calendar icon
Aug – Mai
Oppstart 22. august 2022

 

 

globe icon
Senja, Kvaløya, Lynsalpene, Lofoten

 

 

myspace 2 icon
Maks 8 elever

 

 

tag icon
121 000 NOK

 

 

sleep icon
Hytteinternat, seilbåten og telt

 

 

dette kan du oppleve

// Toppturer til fots, med randonnée-utstyr eller snøbrett.

// Få erfaring og kunnskap i turplanlegging, snøskred og trygg ferdsel i vinterfjellet.

// Bli en seiler! Lær å seile i arktiske farvann, manøvrere, navigere og beherske en 40-fots havseiler. 

// 10-dagers hovedtur der elevene selv seiler, velger rute og toppturer.

// Toppturer og pudderkjøring i Malangen, Lyngsalpene, Kvaløya og Senja. 

// Ta båtførerprøven og VHF-sertifikat. 

// Padle havkajakk og ta vått kort.

// Oppleve rått havfiske med god fangst.

// Naturopplevelser & nye vennskap du vil huske resten av livet!

Skolen ligger i et område som er som skapt for denne linja. Jeg synes at skolen har vært veldig fleksible i forhold til både å legge opp etter elevenes ønsker, men også tilrettelegge for aktiviteter på fritiden.

Opplegget på linja har vært av høy kvalitet. Det har vært veldig lærerikt, uten at det har gått utover leken og moroa i aktivitetene..

Emil (Elev 19/20)

Passer Ski & Seil for meg?

Ja, helt klart hvis du er glad i å være ute gjennom hele året. Forkunnskaper innen seiling og ski er ikke nødvendig. Det viktigste er at du liker være utendørs og er interessert i å være med på tur.    

Krav som stilles til deg…

– at du er glad i å være ute
– at du liker å være i aktivitet
– at du er klar for utfordringer og lyst til å lære nye ting
– at du er villig til å leve tett på andre mennesker

..

 

GYLDNE ØYEBLIKK

GALLERI

LÆRER

SKI & SEIL

Ole Andreas Jenssen

Ole Andreas Jenssen

Linjelærer Ski & Seil

ole@69nord.no  |  952 33 064

Hei! Jeg er veldig glad i å være ute og brenner for turer både på havet i seilbåt og på fjellet året rundt, uansett vær. Til nå har mitt liv i friluft gitt meg lang og bred erfaring fra turseiling, både langs Norges kyst og de store verdenshav. Med fjellstøvler, klatreutstyr og alpinski har jeg vært til fjells både i inn- og utland. Min utdannelse har jeg blant annet innen friluftsliv, snøskred, alpin skikjøring, klatring og geologi.

Mitt mål er å legge til rette for at du som elev får muligheten til å oppleve den samme turgleden og mestringsfølelsen i friluftsliv som jeg selv kjenner på. Som elev i min klasse vil du blant annet lære og erfare i klassefelleskapet, få tilpassede utfordringer og arbeidsoppgaver ut fra ditt eget ståsted. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på. 

 

UNDERVISNING & OPPLEGG

OVERSIKT

Når dagene blir mørkere her nord skjer det noe magisk med lyset. Morgentimer og ettermiddagstimer blir ofte fylt av rosa, blått, gult og oransje. En stemning som bare er nødt til å oppleves. Og i kveldstimene trer Nordlyset fram. Vi tar fram ski-lyktene våre og pløyer pudder under stjernehimmelen. For de som ønsker å forbedre skiteknikken blir det også noen turer i alpinanlegg. I vintermånedene får du garantert kjenne på kulde, og du lærer hva som skal til for å holde fingrer og tær varme.

Når sola igjen viser seg over horisonten kombinerer vi ski og seiling. Med seilbåten kommer vi oss til de fjellene vi ønsker, og vi besøker Lyngsalpene og andre flotte topptur-områder. På denne tida er også havfisket på sitt beste. Kanskje du får en stor-torsk på kroken etter å ha lekt deg på ski eller brett fra fjelltopp til fjærestein?

På skolen er vi mye på tur, og løpet av året vil du ha omtrent 40 overnattingsdøgn i båt, telt eller under åpen himmel. På våren vil du også få to uker til eget prosjekt sammen med en eller flere fra klassen. Dere bestemmer selv turmål, og under planlegging og gjennomføring får dere virkelig bruk for alt dere har lært. Seilbåten Klara vil være tilgjengelig deler av prosjekt-ukene for de som ønsker å seile, og lærer og 2.års elev vil være behjelpelig når det trengs.

TYPISK SKOLEDAG
08.00          Frokost & smøre lunsj-pakke

09.00          Morgensamling 
09.30          Tur/undervisning                           
13:00          Tur/undervisning                
16.00          Middag

17.30          Frivillige kveldsaktiviteter
20.00          Kveldsmat

SKUTE & SJØSPRØYT
Seilbåten vår heter Klara og er en 42 fots Delphia. Den har plass til 12 passasjerer (10 elever, 1 stipp og 1 lærer). Hun er en solid skute som gir grunnlag for trygg ferdsel, gode opplevelser og smooth seiling. Elevene gis full opplæring i sikkerhet, håndtering av båt, navigasjon, seiling og turplanlegging. 

Man bor tett ombord og blir godt kjent med både seg selv og andre siden oppgaver må løses både sammen og selvstendig.PLANKER & PUDDER
En stor del av tiden blir brukt ute på planker. Og for å få gode, trygge opplevelser er planlegging, utstyr, vedlikehold, gjennomføring og evaluering standard prosedyre.

Det blir mye skikjøring enten på randonne eller split-board, og gjennom sesongen endrer både vær-og snøforhold seg. Så forståelse, respekt og god utførelse er viktig for å treffe med turen. 

MESTRING & UTFORDRINGER

HØYDEPUNKTER

Ski & Seil Nord-Norge
HOVEDTUR / Et Sted mellom Lofoten og Lyngen

Dette er et av årets virkelig store høydepunkter! Vi kasser trossene og tilbringer 10 dager med bare skikjøring og seile-livet!

Etter en høst og vinter hvor dere har lært grunnleggende ferdigheter i seiling, skredlære og frikjøring får dere selv være med å bestemme hvor hovedturen skal gå. Lofoten og Lyngen-området har vært populære reisemål tidligere. Dere kan søke områder for å utfordre seilferdighetene og med seilbåten får dere tilgang til frikjøring av ypperste klasse. Dere kan gå i land med gummibåt nesten hvor som helst for å kjøre ned de fjellsidene dere måtte ønske. I bildegalleriene på siden er mange av bildene fra tidligere hovedturer.

Prosjektuker
PROSJEKTUKEr / ukjent destinasjon 

Når vi går inn i mars måned er det tid for prosjektuker på 69 Grader Nord. Da kan dere samle all kunnskap og erfaring dere har fått så langt i året og reise ut eventyr! I 2022 dro vi på toppturer i Lyngen.

Dere får to uker til fri disposisjon, og kan gjennomføre nettopp den turen dere ønsker. På denne turen skal planlegge mat, tur, område osv. Her skal dere lære å ta vare på dere selv.

Det flotte med prosjektukene er at du bestemmer selv. Vi har alt fra elever som pløyer pudder i fjellsidene, sjekker ut  størrøya eller går Troms fylke på tvers. Skolens beliggenhet og muligheter ligger og venter!

Her e vi location icon

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Malangsveien 2397
9056 Mortenhals

 

Her treff du ho Anniken…

+47 917 70 798
kontakt@69nord.no