Greit å vite

Livet på Folkehøgskolen 69° Nord er spennende for alle – elever så vel som ansatte. Vi er opptatt av at alle våre elever finner seg tilrette på sine egne premisser, og derfor bruker vi mye tid og ressurser på å gjøre livet her på skolen så innholdsrikt som mulig.


Vekstarenaer
Vårt mål er at elevene skal lykkes. Derfor vil vi skape gode arenaer for vekst. Trening med hunder, seiling eller toppturer og nære samtaler rundt bålet.  Dette blir noen av flere arenaer hvor du får utvikle deg. Med totalt 55 elever og veiledere blir vi godt kjent med hverandre. Her har alle rett til å være seg selv. Den nordnorske naturen inviterer deg til å leve ut din egen kreativitet og villskap.

Sofaen
Hver dag starter vi med morgensamling i sofaen. En sang binder oss sammen og ord for dagen gir oss nye tanker. Informasjon om dagen deles. Skoleåret varierer mellom det store fellesskapet og de små grupper. Vi bruker sofaen mye på ettermiddag og kveld til samtale, spill og kanskje en god film.

Seminarer
Lørdager møtes vi til ulike seminarer. Dette kan være alt fra fellestur, isfiskekonkurranse, eller foredrag om aktuelle tema. Noen lørdager får vi også besøk av spennende gjester utenfra.

På eget initiativ
På Folkehøgskolen 69° Nord har du flotte turområder rett utenfor døra. Vil du gå på topptur, ta en skitur, fisketur eller en jakttur er det bare å komme seg ut. Vi stiller utstyr til rådighet! Folkehøgskolen 69° Nord har egen gymsal der det ofte er ulike aktiviteter. Klatrevegg og svømmehall har vi også i nærområdet. Bålplassene nede ved sjøen eller i skogen er også mye brukt om kveldene. Alt ligger til rette for aktivitet, så det er bare å benytte sjansen!

Skoleåret
Starter i august og avsluttes i mai.  På åpning og avslutningsfest er familie/foreldre/venner hjertelig velkommen. Skoleåret varer 33 uker. Undervisning foregår 6 dager i uka, også lørdager med unntak av noen frihelger.  I frihelgene vil hovedbygget være stengt og elevene ordner seg selv på internatene. Frihelgene gir muligheter for egenarrangerte turer i lag med andre. Høstferie er i oktober, juleferie og påskeferie følger stort sett andre skoleruter.  Prosjektperioden utgjør 2 uker og er i mars. Alle elevene vil få kunnskap i å tilberede mat. Derfor har vi åpnet skolens kjøkken slik at elevene deltar på kjøkkenvakter.

Skolens eiere og tilknytning

Skolen ble grunnlagt og startet opp sommeren 1984, og ble egen folkehøyskole 01.01.1989. Skolen bygget på at den skulle være en motvekt og protest mot "papirvisdom og papirdyrking".

Vi har hatt linjer som skogbruk, oppdrettsanlegg for sjørøye og hestelinje med over 20 hester på det meste.

Skolen er organisert som en selveid stiftelse, og er den eneste folkehøyskolen som er tilknyttet statskirken ved at bispedømmerådet har sete i styret sammen med Balsfjord kommune, elevrådet, ansatte og Pedagogisk forum. Dette er unikt ved at de ansatte og elever ved skolen har mer å si over hvilke retning og målsetninger skolen skal ha. Kristen eller ikke, her er alle velkommen!