Husk at du kan søke allerede nå!

Folkehøgskolen 69º Nord

Send søknad

Ski og Seil

Sjøsprøyt og havblikk, pudder og slushføre. Fra fjell til fjord, 69°Nord. Opplev Lyngen, Lofoten og seiling i Kroatia! Gjør som Samuel Massie og ta et år hos oss! Drømmer du om jordomseiling? Er du klar?

Søk nåMer om linjen

Friluftsliv Nordkalotten

Drømmer du om nord? Vil du oppleve noen av de råeste villmarks-områdene Norge har å by på? Vil du leve som Lars Monsen med fiskestanga, teltet, storsekken, hagla, svartkjelen og hundene? Da er dette noe for deg! Villmarka kommer til å bli ditt nye hjem, her blir det over 60 turdøgn. Søk linja Friluftsliv Nordkalotten nå og bli med dit villmarka virkelig suser og storrøya venter…

Søk nåMer om linjen

Miljøbevisst Friluftsliv

Lær friluftsliv fra bunnen av og bli med på tur i Nord-Norges flotteste fjellområder. Du lærer ulike aktiviteter som havpadling, klatring og hundekjøring, og du lærer å overnatte ute både i telt, snøhule og under åpen himmel.

Søk nåMer om linjen

Hundekjøring og Friluftsliv

På Folkehøgskolen 69° Nord har vi egen hundegård med ca 40 alaskahuskyer. Du vil få ansvar for stell og oppfølging av din ”elevhund”. Ved å lære din ”egen” hund å kjenne og at dere sammen vil få mestre, kløving, snørekjøring og dressur vil du kunne oppleve det sterke båndet mellom en hundekjører og hans hund.

Søk nåMer om linjen

Veilederlinja

Har du gått et år på folkehøgskole og vil ha et år til? Har du lyst å utvikle deg faglig og sosialt gjennom å prøve deg som veileder i forhold til 1.års elever? Da er Veilederlinja noe for deg! Som veileder får du medansvar for å lede nye elever på tur, i tillegg til å skape et godt miljø på skolen. Du får større kunnskap innen friluftsliv og møter nye utfordringer gjennom turledelse og naturopplevelser.

Søk nåMer om linjen