Internatliv

Vi har 7 koselige internathus som danner en fin og lun ramme rundt elevene. Hvert internat har plass til 6-13 elever der de kan lage mat og skape sitt eget sosiale miljø.


Internatene
Skolen har 5 enkeltstående "internathus" lokalisert rundt skolen. I tillegg har vi et eget "hundeinternat" midt i hundegården hvor de som har hundegårdsvakt overnatter. Vi har altså mange små bofellesskap som bidrar til et oversiktlig, trygt og godt sosialt miljø. Elevene våre skryter av den koselige hyttestemningen på internatene.

Alle internat har eget kjøkken/oppholdsrom og bad, og internatene har følgende utstyr:

Kjøleskap
Komfyr
Servise
Bestikk
Gryter, stekepanne
Vannkoker
Dusj
Vaskemaskin (tre av internatene har den i annet bygg)
Felles bod og fryseboksInternatene våre er oppkalt etter fjellene rundt skolen.

Miljø
Vi har kildesortering på internatene, som følger kommunens tømmeplan.


Programkvelder
Seks ganger i løpet av skoleåret er det programkveld ved skolen. Da skal elevene linje-vis  lage et program for resten av elevene. Dette kan være temakvelder, konkurranser, quiz eller lignende. På programkveldene forbereder også kveldens ansvarlige meny for arrangementet  i samarbeid med kjøkkenleder ved skolen. 

Vi kler oss ut, dummer oss ut, og har det morro!


Bålplasser på skolens område
Vi har bålplass rett ved internatene, med egen tradisjonell samisk lavvo hvor elevene kan samles på kveldene, og  bålplass i fjæra rett nede for skolen. Den ene passer best å bruke i vinterhalvåret, den andre gir mer luft og utsikt og brukes mest sommer/høst og vår.
 
Skolens Badstue
Vi har egen kombinert grillbu og badstu rett utenfor skolebygget
Den fyres med ved og er kjærkommen, både etter hjemkomst fra turer, og som en mulighet til å kombinere "isbading" og svetting.
Den ligger i gangavstand fra fjæra og er god å ha når elever vil  ut og svømme.
Alltid godt med varm badstue!