Internatliv

Vi har fem elevinternat, fra 6-13 sengeplasser. Alle internatene har felles kjøkken/oppholdsrom og bad.

Internatene

Skolen har 5 enkeltstående "internathus" lokalisert rundt skolen . I tillegg har vi et eget "hundeinternat" midt i hundegården hvor de som har hundegårdsvakt overnatter.
Dette bidrar til å skape mange små bofellesskap som igjen bidrar til et  oversiktlig, trygt og godt sosialt miljø.
Alle internat har eget kjøkken/oppholdsrom og bad. Internatene har følgende utstyr:
Kjøleskap
Komfyr
Servise
Bestikk
Gryter, stekepanne
Vannkoker
Vaskemaskin
Dusj
Felles bod og fryseboks


Miljø
Vi har kildesortering på internatene, som følger kommunens tømmeplan.

Internatene våre er oppkalt etter fjellene rundt skolen.

Programkvelder
Seks ganger i løpet av skoleåret er det programkveld ved skolen. Da skal elevene linje-vis  lage et program for resten av elevene. Dette kan være temakvelder, konkurranser, quiz eller lignende. På programkveldene forbereder også kveldens ansvarlige meny for arrangementet  i samarbeid med kjøkkenleder ved skolen. 

Vi kler oss ut, dummer oss ut, og har det morro!

Maten på skolen
Skolen satser mye på å gi elevene et sunt og godt kosthold. Vi serverer hjemmebakt brød til frokost, og havregrøt eller kornblanding for den som vil ha det.
Erling, skolens kjøkkenleder og kokk er i følge elevene ved skolen i "verdens klasse" når det kommer til å trylle fram den ene middagen bedre enn den andre.
Skolen kjøper for eksempel inn en hel elg hvert skoleår, og elevene får være med på å partere og smake på ulike "elg- retter". Vi har eget røykeri og pølsestapper som også brukes av elevene for å lage ulike matretter eller ta vare på "selv skutt vilt".

Bålplasser på skolens område
Vi har bålplass rett ved internatene, med egen tradisjonell samisk lavvo hvor elevene kan samles på kveldene, og  bålplass i fjæra rett nede for skolen. Den ene passer best å bruke i vinterhalvåret, den andre gir mer luft og utsikt og brukes mest sommer/høst og vår.
 
Skolens Badstue
Vi har egen kombinert grillbu og badstu rett utenfor skolebygget
Den fyres med ved og er kjærkommen, både etter hjemkomst fra turer, og som en mulighet til å kombinere "isbading" og svetting.
Den ligger i gangavstand fra fjæra og er god å ha når elever vil  ut og svømme.
Alltid godt med varm badstue!