Lyst å bli hundekjører?

Hundekjøring & Friluftsliv

Hos oss kan du lære å bli en selvstendig hundekjører med eget alaska husky-spann. Du får grundig opplæring, kunnskap, gode logrende venner og være en del av selveste Finnmarksløpet.

SØK PÅ LINJAUTSTYRSLISTE

location icon
Malangen

 

 

calendar icon
Aug – Mai
Oppstart 22. august 2022

 

 

globe icon
Finnmarksvidda, Alta, Malangen

 

 

myspace 2 icon
Maks 15 elever

 

 

tag icon
121 000 NOK

 

 

sleep icon
Hytteinternat og telt

 

 

dette kan du oppleve

// Bli en hundekjører! Lær om hundekjøring, hundehold, helse, ernæring, trening og  få masse kos.

//Ansvar for din egen Alaska husky. 

//Drifte skolen sin egen kennel.

//Langtur på Finnmarksvidda med eget hundespann. 

//Være med som frivillig på Finnmarksløpet i Alta.

//Beherske å være på friluftsliv-turer med hund.

//Arrangere lokalløpet Troms Quest.

//Høsttrening med vogn og kickbike.

//Snørekjøring på fjellski med elevhund og pulk.

//Friluftslivkunnskap – Høst og Vinter.

//Bålfyring i massevis.

//Solodøgn med elevhund.

//Isfisking og snøhuletur.

//Og selvfølgelig frost på øyenvippene og flammende nordlys.

«Det er lett å forestille seg at man står bak en hundeslede, og kjører innover vidda med nordlyset over seg…
Å faktisk oppleve det er noe helt annet.»

Marielle Bjerke (tidligere elev)

Passer hundekjøring for meg?

Ja, denne linja passer for deg som har interesse for hund og friluftsliv. Her trengs ingen forkunnskaper.   

Krav som stilles til deg…

– at du er glad i hunder og dyr
– at du tar ansvar for trening og stell av elevhunden din (opplæring gis)
– at du liker fysisk arbeid og aktivitet

..

 

GYLDNE ØYEBLIKK

GALLERI

LÆRER

HUNDEKJØRING OG FRILUFTSLIV

Astrid Elberg Thomsen

Astrid Elberg Thomsen

Linjelærer Hundekjøring & Friluftsliv

hund@69nord.no  | 465 34 256

Astrid er vår dyktige linjelærer på hundekjøring. Hun er utdannet lærer og har fagfelt innen friluftsliv, biologi og idrett. Hun har jobbet i flere år med aktivite- og friluftsopplevelser for barn og unge og som hundekjørerguide på Kvaløya.  På et sjarmerende småbruk i nærheten av folkehøgskolen bor Astrid sammen med samboeren sin Quentin, deres 25 Alaska huskyer og lever livstilen som hundekjører fullt ut. Hundene er toppidrettsutøvere og er med på mange turer med folkehøgskoleelevene og trenes i tillegg for konkurranser og turistkjøring. Astrid er en dedikert og engasjert lærer som elsker å være sammen med elever på tur for å oppleve magi og mestring i samspillet mellom natur, hund og menneske.

 

 

 

 

HUNDENE VÅRE

dog icon

Her er de herlige firbeinte heltene våre!  Hele gjengen er av raser alaskan husky.  

Shaggy

Pumba

Melis

Trofast

Måna

Kavring

Kelso

Mishka

Sula

Vidde

Luna

UNDERVISNING & OPPLEGG

OVERSIKT

Friluftslivet står i fokus og vi tilbringer mye tid ute sammen med hundene våre. Med hundegården som klasserom vil høsten gå med å bli kjent med skolen sine hunder, og trening med vogn og kickbike. Vi drar på flere overnattingsturer i telt, med storsekkene og elevhundene. Du lærer om trekkhunden og hvordan man driver en kennel. Skolen sin kennel ligger plassert sentralt på skolens område, og flere uker i løpet av året vil du og to av dine klasse kammerater få det fulle ansvaret for kennelen som «hundegårdsvakter».

Rett fra skolen kan vi kjører ut med vogn, og når snøen endelig kommer, med slede. Gjennom skog og myr til utsikt over fjell og fjord. Skolen sine hunder er der bare for deg, og elevhunden din elsker å være med deg på tur på fritiden og.

Du vil få ferdigheter og kunnskap til å dra trygt på tur, med hund, til alle årstider. Vi skal besøke andre kenneler, for å få et innblikk i hundekjøringen sin mangfoldighet, lære om hundehelse, lydighetstrening, adferdsteori og hundekjøringen sin historie. Når snøen har landet og hundene endelig er i sitt rette element, er det frem med ski og sleder. Du skal få god opplæring i sledekjøring og snørekjøring, for å være klar til de mange turer i den kalde arktiske villmark.

Hundekjøring som konkurransesport får du oppleve som frivillig på Europas lengste hundekjøringsløp – Finnmarksløpet. På slutten av året er du klar for langturen på Finnmarksvidda, hvor du får ansvar for dit helt eget hundespann!

TYPISK SKOLEDAG
08.00  Frokost + smøre matpakke
09.00 Morgensamling 
09.30 Tur/undervisning
16.00 Middag
17.30 Frivillige kveldsaktiviteter
20.00 Kveldsmat
21.00 Hovedbygget stenger og husfar går kveldsrunde på internatene

LIVET I HUNDEGÅRDEN
Å drive med hundekjøring er mer enn bare å være på tur. Elevene har også hundegårdsvakt som innebærer ulike praktiske arbeidsoppgaver eks. holde ro i kennelen. Vi tar vare på hundene ved gi de mat, snack, plukke bæsj, fylle høy i hundehusa, følge med på om de har det fysisk og psykisk bra og kose masse, masse med de.

ELEVHUND
Alle elevene på hundekjøring får sin egen elevhund. Gjennom året er det elevens ansvar å følge den ekstra godt opp i samråd med linjelærer. Din hund blir din bestevenn som følger deg på alle turene både soloturer og sledeturer. Og gleden over å knytte sterke bånd, kunnskap og gjensidig forståelse er helt unik. 

 

MESTRING & UTFORDRINGER

HØYDEPUNKTER

HUNDESledeTUR over FINNMARKSVIDDA
HOVEDTUR / FINNMARK 

Hovedturen på linja «Hundekjøring og Friluftsliv» er en ukestur med eget hundespann på Finnmarksvidda! 

Etter å ha opplevd Finnmarksløpet som fra sidelinjen, skal vi få en liten smakebit på løypen de profesjonelle hundekjørerne har kjørt. Turen ligger på slutten av året, når vi har suget til oss nok erfaring og kunnskap om å kjøre hundespann, og når vårsolen har kommet tilbake. På turen er du selv ansvarlig for spannet ditt, både dag og natt. Vi sover i telt på høyfjellet og i skogen, isfisker og puster inn den friske arktiske luft, mens vi tenker tilbake på et år som lakker mot enden.

FINNMARKsløpet 2022
PROSJEKTUKEr / ALTA 

Selveste Finnmarksløpet går av stabelen i Alta i mars 2023 og vi skal være med! Vi deltar som frivillige og skal hjelpe til under løpet. Du vil garantert kjenne på både spenning, høyt tempo og den enorme energien som ligger i lufta. 

Inn mot starten av mars starter prosjektukene. Her drar vi til Alta og jobber som frivillige på europas lengste hundeløp, Finnmarksløpet! Her får dere oppleve et stort løp på nært hold, og håndtere hundespann inn og ut av sjekkpunkt. Før løpstart jobber dere i sentrum på registrering, her blir dere å møte på alle hundekjørerne som deltar. Senere blir dere med å bygge et sjekkpunkt som spannene skal innom.

Dette er to uker hvor dere får virkelig oppleve hundekjøring som konkurransesport!

Her e vi location icon

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Malangsveien 2397
9056 Mortenhals

 

Her treff du ho Anniken…

+47 917 70 798
kontakt@69nord.no