Havfiske og Undervannsjakt er en helt ny linje ved Folkehøgskolen 69° Nord! I den forbindelse har skolen hatt besøk av Axel Schüller og Sebastian Wada fra frivannsmiljøet i Tromsø. De holdt et foredrag om fridykking og undervannsjakt der de viste bilder og film fra spektakulære turer i Tromsø og områdene rundt.

Axel og Sebastian fortalte mye om sine opplevelser og de var fulle av lovord om linja. Med skolens unike beliggenhet vil kommende elever bo midt i hjertet av verdens tetteste bestand av stor fisk. På grunn av tilgangen på fisk karakteriseres gjerne området som et av verdens beste for fridykking og undervannsjakt. Axel og Sebastian er blant de mest aktive fridykkerne i Tromsø og kjenner områdene svært godt. Skolens tette bånd til fridykkerne og miljøet i Tromsø, samt Frivannsliv, som er en ledende aktør innen undervannsjakt, er helt klart fordelaktig når man starter opp en slik linje. Med beliggenheten, forholdene og kunnskapen ligger alt til rette for rekordfiske!

Foredrag havfiske og UV-jakt
Foto: Joakim Andreassen


Eneste i landet!
Havfiske og Undervannsjakt er den eneste linja i landet av sitt slag! På den nye linja er havfiske i sentrum og med ny skolebåt på innkjøpslisten er det kun fantasien som setter grenser! Det ble under foredraget poengtert hvor priviligerte man er som kan disponere et år på nettopp dette! Som en friluftslivrettet skole er det er lagt opp til at man skal kunne fiske så mye som mulig. Man vil lære alt fra hvordan man fanger ulike fiskearter, til hvordan man tilbereder dem. Axel og Sebastian mente at neste års elever har mye å se fram til! - «Områdene rundt skolen og Troms er blant verdens beste for havfiske, fridykking og undervannsjakt!»


Lav terskel!
En av de fine tingene med havfiske og undervannsjakt er at alle som vil kan delta. Ingen forkunnskaper trengs, men det er selvsagt en fordel om man trives i vann. Aktiviteten krever heller ikke mye utstyr. En god våtdrakt og maske er alt som skal til for å ta del i det magiske livet under overflaten. Ønsker man å jakte står nok harpun som det neste på ønskelisten, men også dette er relativt rimelig å skaffe.

Steinbit

Foto: Axel Schüller/Sebastian Wada


Få en ekstra dimensjon til fiske!
Utgangspunktet på 69° Nord er fantastisk med verdenskjent skreifiske i Lofoten, Kveitegrunna like utenfor skolen og stor-seien som venter i Malangsfjorden. I tillegg vil våtdrakten åpne en helt ny verden under vann! Kommende elever vil få mulighet til å ta del i det yrende livet under vannflaten, se hvordan fisken opptrer, og ligge på lur med både kamera og harpun. Delikatesse-fisken Steinbit er til stedet i stort monn, og den er ekstra spennende å jakte på. Det å kunne plukke ut akkurat den fisken man ønsker å fange er en helt spesiell opplevelse i følge Axel og Sebastian. I tillegg til spektakulære opplevelser i Nord-Norge reiser linja til Kanariøyene der det blir fisket etter eksotiske arter som barracuda, sverdfisk, blå marlin og hvit tunfisk. Start som fersk og jobb deg oppover, eller bruk linja til å utvide ditt repertoar! Etter et flott foredrag, der man tydelig kunne se hva områdene har å tilby, er det nå bare å se fram mot et opplevelsesrikt år!

 

      

Foto (begge bilder): Joakim Andreassen 

 

 

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies