Seiling av Nordlandsbåter

Hver høst reiser seil og frikjøringsklassen til Bjorelvnes og besøker Lenvik museum. Her lærer vi å seile gamle nordlandsbåter og om kystkultur og historie. Det er noe helt spesielt ved å seile slik man gjorde "i gamle dager". I tillegg er disse båtene små og responderer på en helt annen måte enn en 40 fots havseiler. Dette gir masse god erfaring og læring som er bra å ta med seg videre i året på Seiling og Frikjøring. Her er et sammendrag av turen høsten 2013:

02-02-2015 13:03
Seiling og frikjøring

Seil og ski klassen fikk prøvd seg i Nordlandsbåter på Bjorelvnes i Lenvik.

De tre dagene på Bjorelvnes bydde på mye god seilvind og sommertemperaturer på brygga. Seil og ski klassen koste seg i godværet!


Herman og Hjalmar slapper av etter en lang dag på sjøen.Astrid, Simen og Hjalmar begynner å få teken på kryssinga

Øsing hører også med når en seiler gamle trebåter (Fra venstre: Herman, Thor og Sergiy)

Hurtigruta følger leia gjennom Gisundet og passerer på samme tidspunkt hver dag.

Med sør-østen kom kraftige kastevinder ned fra Kistefjellet og mannskapet var alltid klar til å senke «peaken» for å redusere seilarealet og unngå kullseiling (Fra venstre: Martin, Ossawy og Eirik)


Gikk noe galt var det bare å ta fatt på årene. Den kraftige vinden resulterte for vår del i en brukket mast og en ødelagt rorstang. På bildet ror Hjalmar og Herman mens Thor sitter ved roret.

Eirik, Ossawy og Martin

Frokost, lunsj og middag ble inntatt på langbord på brygga. Fantastisk i det gode været!

Herman og Hjalmar nyter kveldssola fra brygga

Siste dagen var det klart for regatta. Tre båter på startstreken og Jørgen og Solveig i følgebåt for å se at alt gikk riktig for seg. Alle båtene lå side om side klar til å heise seil så snart startsignalet gikk.

To av båtene har fått opp fokka og storseilet er på vei opp (I båten nærmest: Eirik, Simen og Herman. I båten bak: Thor, Sergiy og Martin)I den siste båten har begge seilene kommet opp (Til rors: Ossawy. Bak seilet: Astrid og Hjalmar)


To av båtene fulgte hverandre tett hele veien

Det måtte fotofinish til for å se hvem som var først over mållinja.

Etter regattaen testet de fleste badetemperaturen. Her er Eirik i svevet og Hjalmar i sjøen.

En fornøyd gjeng i godværet! (Bak fra venstre: Jørgen, Martin, Ossawy, Hjalmar, Simen, Astrid og Eirik. Foran fra venstre: Herman, Thor, Sergiy og Solveig)


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies